Як вибрати електрогриль для дому - Топ-9 домашніх електрогрилів 2021

Домашня побутова техніка в значній мірі покращує життя людей. Є предмети, без яких ми не уявляємо свого існування. Бувають й не дуже важливі, але якщо вони є, то ви можете значно розширити свої можливості. До таких пристроїв відноситься й електрогриль. Що він собою являє, для чого потрібен та на що спиратися при купівлі приладу, давайте розберемось.

Що таке електрогриль?

Це електроприлад для побуту, на якому готують м’ясні, рибні та овочеві страви, а деякі навіть застосовують для випікання млинців та коржиків. Конструкція складається із решітки або з хвилястою основою платформи, а також елементу для нагріву, частіше за все це ТЕН. Для виготовлення основи використовують тривкі матеріали, покривають їх антипригарним покриттям. Завдяки прогріванню поверхні до 270-400°С страви швидко готуються. Є підлогові, настільні та вбудовані електрогрилі, закритого та відкритого типу. Більшість моделей такої техніки потребує встановлення витяжки. Усі домашні грилі мають компактні розміри, вони безпечні у використанні, їх зручно транспортувати. Смакові якості страв заворожують, навіть без застосування відкритого полум’я можна отримати м’ясо та овочі як на мангалі, вогнищі.

Як вибрати електрогриль – основні характеристики

Вибираючи електрогриль, ви повинні чітко розуміти, що плануєте частіше за все готувати. М’ясо з рибою, морепродукті, овочі та гриби. Електрогриль важливий пристрій для тих, хто хоче харчуватися здоровою їжею. Жири не всмоктуються у продукти, як на сковороді, а теплова обробка дозволяє зберегти якомога більше цінних вітамінів та мінералів. З грилем ви зможете тушкувати, запікати, розігрівати, жарити, а також розморожувати. Деякі взагалі дозволять робити копчене м'ясо, рибу, або готувати зразу декілька страв. Тому важливо знати, що плануєте готувати на електрогрилі. Так ви не переплатите за додаткові функції, які вам взагалі то й не знадобляться.

Який електрогриль вибрати для дому – типи електрогрилів

Вибираючи електрогриль зважайте на те, чи потрібна під нього окрема витяжка. Як що у вас її немає, прийдеться поставити, або ж ви не зможете використовувати пристрій вдома. Усі електрогрилі діляться на два типи:

  • Контактні – харчові продукти торкаються теплових поверхонь. Виділяють односторонній відкритий електрогриль (з піддоном), двосторонній з кришкою, а також комбінований. Окремо йде раклетниця, у якій є деко з невеликими бортами. Цей прилад використовують для приготування страв з сиром.
  • Безконтактні – продукті, які готуються, не торкаються з поверхнею, яка гріється, вони просто обертаються коло неї, отримують тепло та у наслідок цього готуються. Безконтактний тип схожий на електричну шашличню, тільки замість шампурів використовують кошики. Одні обертаються кругом нагрівального елементу, їх іменують планетарними, а другі рухаються вгору та вниз, а також обертаються навкруги своєї вісі, називають такі електрогрилі карусельними.

 

Переваги та недоліки контактних і безконтактних електрогрилів

Контактні та безконтактні електрогрилі мають один великий недолік – це велике споживання електричної енергії. Притискний (контактний) пристрій готує м'ясо з ніжною хрусткою скоринкою. Також ці страви, завдяки нерівній поверхні пательні отримують смугастий малюнок, що виглядає дуже привабливо. Безконтактні ж взагалі не торкаються продуктів, а їх теплова обробка дозволяє отримати практично дієтичні, м’які та дуже смачні страви. Контактні ж грилі більш розповсюджені, а їх функціонал розширений. Купуючи таку техніку, ви не тільки зможете смажити м’ясо, але й пекти млинці, італійські вафлі, обробляти овочі та фрукти.

Розмір та форма грилю

Кращій електрогриль повинен відповідати вашим очікуванням. Треба щоб розміри були достатніми для приготування за один сеанс порцій для всієї родини. По розміру виділяють: великі, середні та малі грилі. На 5-6 людей потрібна модель з робочою поверхнею 500-700 см2. На 2-3 людини достатньо компактних розмірів пательні 200-300 см2. Кожен виробник вказує параметри робочої поверхні та загальні розміри пристрою. Це дозволяє вибрати електрогриль для установки саме на вашій кухні. Що стосується форми, то переважає прямокутник, квадрат, рідше роблять електрогрилі круглої чи овальної форми.

Потужність та максимальний нагрів

Потужність та температура – це зв’язані між собою характеристики, від них залежить швидкість нагріву, підтримка у гарячому стані приладу та час готування. Недостатня потужність стане приводом просідання температури після того, як на панель буде викладено м’ясо. Достатньою для домашніх грилів вважають потужність 2000 Вт. Що стосується максимальної температури нагріву, то її виробник зазначає у характеристиках до приладу. Спеціалісти вважають достатнім показник 230-240 °C, якщо прилад нагрівається менше, ви не зможете використати його для приготування якісно деяких страв. Більше чим 240 °C вам теж не потрібно, у цьому випадку ви просто переплатите.

Матеріал корпусу

Класичний чи розумний електрогриль завжди має корпус, а від матеріалу, з якого він зроблений, залежить довжина експлуатаційного терміну. Комфорт користування теж залежить від всіх деталей та вузлів, включаючи корпус. Сучасні електрогрилі зустрічаються у пластиковому та металевому корпусі. Якщо метал – це міцна нержавіюча сталь, то пластик може бути як тривким, так і не дуже якісним. Тому вважається, що пластикові стоять дешевше, але термін їх використання знижується. Якщо плануєте трішки заощадити, радимо звернути увагу на пластикові моделі, але з термотривким покриттям.

Матеріал робочої поверхні

Робоча поверхня – зона на якій розміщують продукти, це решітка, гладкі чи хвилясті пластини. Саме робоча поверхня піддається під дію високих температур, тому вона повинна бути міцною та безпечною. Для виготовлення пластин та решіток використовують чавун, нержавіючу сталь чи сплав алюмінію. Обов’язково застосовують актипригарний покрив, без нього їжа буде пригорати. У деяких моделях є змінні насадки, таким чином можна використовувати пласку панель для приготування коржиків, або хвилясту, для смаження стейків. Змінні насадки також роблять із тривкого матеріалу (сталь, чавун, алюміній). Нагрівні панелі можуть виготовлятися зі склокераміки, бути з керамічним покриттям. Вони гарно виглядають, але мають недоліки. При недостатньому охолодженні попадання холодної води на поверхню може стати приводом для розколювання пательні.

З'ємний піддон

Це посудина, у яку стікається жир після просмаження м’ясних та рибних страв. Спеціалісти радять не нехтувати таким елементом, як з’ємний піддон. У іншому випадку жирові маси будуть скопичуватися у самому електрогрилі, або треба буде шукати для цього спеціальний аксесуар.

Контроль температури, датчик ступеня прожарювання

Кожен виробник оснащує свою техніку додатковими функціями, які значно полегшують якість роботи та забезпечують комфортне використання електрогрилю. Датчик ступеня просмажування дозволяє бачити, на якому рівні готовності ваші стейки. Завдяки йому ви не будете споживати сирі чи сухі пересмажені продукти. Важливий елемент – контроль температури, а також індикатор рівня нагріву пательні.

Рівень нахилу робочої поверхні

Поверхня електрогрилю може стояти прямо, або бути трішки нахиленою. Другий варіант краще, він дозволяє жиру не збиратися на пластині, а потихеньку стікати у спеціальний резервуар. Рівень нахилу може бути сталим, а також регульованим, завдяки викручуванню/закручуванню ніжок. Таким чином ви завжди можете вибрати потрібний варіант, встановити електрогриль горизонтально чи з нахилом.

Тип управління:

  • Механічний – представлений двома ручками, одна працює як таймер, а друга відповідає за рівень нагріву.
  • Електронний – все управління перенесено у електронний формат, параметри вибираються через механічні чи сенсорні кнопки. 

Електронне управління більш сучасне, всі виставлені параметри можна бачити на дисплеї. Якщо розібратися, то принципових розбіжностей між ручним та електронним керуванням немає. Правильно встановлені параметри дозволяють якісно приготувати м'ясо та рибу на будь-якому пристрої. Але у більш просунутих електрогрилях, де є автоматичний вибір режиму просмажування, а пристрій сам підбирає температуру та час приготування, електронне керування на порядок вище, до таких грилів навіть приклеїлася назва – розумні. Ці пристрої повністю замінюють кухара, достатньо покласти на пательню продукти, а через декілька хвилин почути дзвіночок та отримати смачний та якісний обід.

Кут нахилу кришки

У контактних електрогрилях закритого типу є можливість розігрівати верхню та нижню пластину. Деякі моделі дозволяють розкривати кришку на 180 градусів, трансформуючи таким чином гриль, збільшуючи у 2 рази його робочу поверхню. Кут відкриття може регулюватися у режимі 30, 45, 90 градусів, для кожного виробника ці показники свої. Сучасні прилади дозволяють рухатися верхній панелі вгору та розміщуватися паралельно нижній, якщо треба смажити товсті куски чи гріти об’ємні сендвічі.

Топ-9 домашніх електрогрилів 2021

Різноманіття електрогрилів заворожує, як вибрати з цього масиву необхідний для вас варіант, не завжди зрозуміло. Всі зразки, які пропонують виробники, дуже важко проаналізувати. Тому ми склали для вас ТОП-9 приладів, що мають найбільший попит за версією покупців у 2021 роді.

TEFAL OptiGrill+ Initial GC706

Закритий двосторонній гриль з потужністю 2000 Вт, з теновим нагрівним елементом та термостатом (120-270 °С). Прилад пропонує п’ять ступенів прожарювання, може працювати з шести програмами. Сенсор забезпечує абсолютну точність, є індикація роботи та нагріву. Пластини литі, мають антипригарне покриття, легко очищаються, їх можна мити у посудомийній машині.

RZTK G 2200H

Електрогриль дозволяє приготувати засмажені реберця та крильця, запекти рибу, гриби чи овочі. Термостат з плавним регулюванням дозволяє вибрати необхідну температуру. Є таймер, який використовують для установки часу роботи та сповіщення про вимкнення грилю. Пристрій з потужністю 2200 Вт, є функція рівномірного просмаження, антипригарне покриття.

DELONGHI MultiGrill CGH1012D.SP

Модель зі стильним дизайном, виготовлена італійським брендом DeLonghi. Оцінити гриль зможуть любителі м’яса, риби, овочів. Комфортна експлуатація та компактні розміри (23х37 см) дозволяють розмістити гриль у будь-якому місці. Пристрій функціонує у трьох режимах, має дисплей, де позначається функціонал. Потужність 2000 Вт, необхідна напруга 200 В, присутнє автоматичне відключення, регулювання положень пластин.

GEORGE FOREMAN 360 Grill 24640-56

Достатньо потужний гриль на 1750 Вт, працює від електричної мережі з напругою 220 В. Закритий двосторонній пристрій з теновим типом нагрівання. Через розташовані під нахилом решітки з їжі відходять залишки жиру. Є термостат та плавне регулювання температури. Розрахований для домашнього користування, розмір робочої поверхні 27х27 см.

RUSSELL HOBBS Fiesta 21000-56

Настільний тип грилю з потужністю 1200 Вт. Комплектується різними панелями, застосовується для приготування м’ясних, рибних страв, а також млинців, овочів. М'ясо приготовлене на камінці буде смакувати кожному. Підігрів здійснюється за допомогою ТЕНа, є термостат та п’ять температурних режимів.

DELONGHI MultiGrill CGH1030D

Мальти функціональний пристрій, що працює як гриль, барбекю, та виконує функцію вафельниці. Проміжок робочої температури – 60-230 °C, цифровий ергономічний дисплей та вмонтований таймер. Потужність 2000 Вт, працює від напруги 220 В. Присутня функція автоматичного вимкнення, незалежний нагрів пластин, відкривається на 180°.

DELONGHI CGH912BK

Має дев’ять температурних режимів, потужність 1500 Вт, простий в управлінні та функціональний у роботі. Готувати можна класичні та грилеві страви, у закритому режимі чи барбекю. В комплект входять ребристі та пласкі пластини, що дозволяє отримати різні їства. Вмонтований термостат на 80-230 °С, є регулювання положення пластин, індикатор роботи та температури.

TEFAL PaniniGrill GC241D38

Прилад потужністю 2000 Вт і антипригарним покриттям, швидко прогрівається та тримає необхідну температуру. Гриль дозволяє готувати м’ясні, рибні та овочеві страви, не пригорає та без проблемно миється. Працює від напруги 220 В, має індикатор роботи та прогріву, може зберігатися у вертикальному положенні.

MOULINEX Minute grill GC208832

Закритий двосторонній гриль потужністю 1600 Вт, працює у трьох температурних режимах. Прилад розрахований для установки на стіл чи другу горизонтальну площадку. Поверхня для жарки отримала антипригарний шар, страви не пристають, а само деко гарно миється. Прилад можна використовувати для приготування м’яса, риби, для стейків, сендвічів, тощо. Розмір 22х30 см, положення пластин: гриль, барбекю, відкривається на 180°.

На сайті UA-TAO найширший вибір електронних кухонних пристроїв. Є розумні електрогрилі Redmond, класичні кухонні інструменти від Tefal, Philips, мініатюрні пристрої VITEK та інші. Вдалий алгоритм пошуку дозволяє швидко вибрати необхідну річ відносно характеристик, ціни та виробника. Наші консультанти люб’язно поспілкуються з вами, якщо необхідна допомога. Ми пропонуємо зручні варіанти оплати та швидке доставлення товару у кожний куточок країни.

 

Заповніть усі поля

Коментарі:
arrow